
باشگاه خبرنگاران جوان - حال و هوای عاشورا امسال تا حدودی متفاوتتر از سالهای قبل برگزار شد و این آیین روز دوشنبه با حاضر شدن عاشقان اهل بیت (ع) اهل سنت و اهل تشیع در مسجد تیپ ۳۶۴ شهید نصیرزاده ارتش در مهاباد برگزار شد.
این هماهنگی و همدلی جلوه خاصی به فضای معنوی این روز داده است، انگار که اهل سنت هم مانند شیعیان لحظهشماری میکند این روز فرا برسد و به جمعیت عزاداری بپیوندد.
اهل سنت هم البته شیوه خاص خود را برای ابراز ارادت به اهل بیت (ع) دارند، عدهای تاسوعا و عاشورا روزه میگیرند و برخی نذری میدهند.
در مسجد نوحههایی به زبانهای فارسی و ترکی هم شنیده میشد، زنجیرزنی، پخش شربت و آب و اشتیاق مردم برای بهره بردن از این تبرکات صحنههای دیگری از عاشورای مهاباد به شمار میرود.
علم سیدالشهدا هم در یکی از دستهها دیده میشود و جایی است که بسیاری از زنان و مردان اهل سنت را به سمت خود جلب میکند و برخی هم برای گرفتن تبرک به سمت علم میآیند و دعا میکنند.
مراسم عزاداری تا ظهر این روز ادامه دارد و پس از آن عزاداران به یاد آخرین نماز سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) نماز ظهر عاشورا را اقامه کردند.
عزاداری روز عاشورا در مهاباد تنها به یک مسجد ختم نمیشود و در روستای «قوپی باباعلی» که اهالی آن شیعه و سنی هستند با هم عزاداری عاشورا را انجام میدهند.
اهالی روستا هر سال عزاداری خود را از آرامستان روستا شروع میکنند و هر کدام از هیاتها مسیر جداگانه ضمن عزاداری و سینه زنی، کجاوه (کژاوه) امام حسین (ع) را تا مقابل مسجد حمل میکنند.
بر بام و سردرب برخی خانهها، نیز پرچمهای سیاه عزاداری نصب شده بود و کاروان سیاهپوش عزاداران امام حسین (ع) مسیر خود را ادامه میدادند تا جایی که در آن عَلَم حضرت عباس (ع) بر افراشته شده بود.
صدای ضربات تبلبزرگ در کنار تبلهای کوچک، نوحه سرایی مداحان و ذکر یا حسین (ع) حاضران در کنار هارمونی هماهنگ زنجیر دسته عزاداران حال و هوای روستا را عرفانی کرده بود و کجاوه که از راه رسیده، هر کدام از نظرکردهها از زیر آن عبور میکردند.
کجاوه بر روی ۲ ستون چوبی قرار داشت و بر روی شانههای چهار نفر از جوانان روستا حمل میشد و به تصاویری از شهدای روستا مزین شده بود.
پس از پایان عزاداری و اقامه نماز ظهر عاشورا، تمامی اهالی روستا اعم از شیعه و سنی در ضیافت این روز مبارک که هزینه آن توسط خیرین روستا تقبل شده بود، شرکت کردند.
امروز همزمان با سراسر کشور در تمامی شهرها و روستاها جنوب آذربایجانغربی عزاداری عاشورای حسینی برگزار شد.
امام حسین (ع) و یاران باوفای آن حضرت در روز عاشورای سال ۶۱ هجری قمری توسط سپاهیان یزید به سرکردگی عمر بن سعد در کربلا به شهادت رسیدند که این واقعه، بزرگترین فاجعه انسانی لقب گرفت.