رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: جلبک‌ها در پهنه آبی تالاب دُرگه‌سنگی این شهرستان رشد نامتعارفی دارند و این حجم از جلبک می‌تواند برای آبزیان خطرناک باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان - اکبر قایمی رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت:  هر سال در فصل پاییز و زمستان بخشی از آب‌های جاری وارد تالاب‌های این شهرستان از جمله تالاب دُرگه‌سنگی می‌شود و با توجه به استفاده کشاورزان از منطقه و بویژه در شیوه آبیاری غرق آبی، بخشی از کود‌های شیمیایی حل شده در آب به سمت تالاب‌ها سرایزی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این رشد نامتعارف می‌تواند به خاطر ورود پسماند‌های کشاورزی به بستر تالاب باشد، خاطرنشان کرد: این پسماند‌ها باعث رشد سریع جلبک‌ها در درون آب تالاب شده که با رشد جلبک‌ها به تدریج از میزان اکسیژن آن کاسته می‌شود؛ از طرفی دیگر جلبک‌ها می‌توانند مانع تبخیر آب هم شوند.

رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده یادآور شد: این رشد نامتعارف جلبک‌ها علاوه بر آبزیان، می‌تواند برای پرندگان آبزی و کنار آبزی کوچک هم مشکلاتی ایجاد کند، اما در عین حال می‌تواند برای برخی از گونه‌ها مانند فلامینگو‌ها که از جلبک تغذیه می‌کنند، مفید باشد.

وی افزود: در این فصل که فلامینگو‌ها به منظور زادآوری این منطقه را ترک و به مناطق شمالی‌تر کوچ کردند، جلبک‌ها به شدت رشد کرده و زندگی آبزیان را تهدید می‌کنند که تاکنون راهکاری عملی برای این منظور پیدا نشده است.

قایمی با بیان اینکه تالاب دُرگه‌سنگی سالانه میزبان بیش از سه هزار پرنده آبزی و کنارآبزی مهاجر و بومی است، اضافه کرد: این تالاب یکی از زیستگاه‌های مهم «اردک سرسفید» است که از گونه‌های در حال انقراض در منطقه به شمار می‌رود.

وی درباره اهمیت تالاب‌های این شهرستان بویژه تالاب دُرگه‌سنگی، اظهار کرد: تالاب‌های نقده نیز با توجه به اینکه در ضلع جنوبی دریاچه ارومیه و مسیر مهاجرت پرندگان قرار دارند، تا زمان احیای این دریاچه می‌توانند جایگزین خوبی برای اسکان این پرندگان مهاجر در منطقه باشند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.