
باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاظمی فر -مسعود جعفرنژاد گفت: در سال ۱۴۰۴ سطح زیر کشت گیلاس در استان آذربایجان شرقی به یک هزار و ۲۰۱ هکتار رسیده است که از این مقدار یک هزار و ۱۶۱ هکتار باغ بارور و ۴۱ هکتار باغ غیربارور است.
وی افزود: میزان تولید این محصول طی امسال بیش از ۷ هزار و ۴۳۶ تن برآورد میشود که نسبت به سال گذشته ۴۶ درصد افزایش تولید و ۱۰ درصد افزایش سطح زیر کشت بارور در خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشتهایم.
جعفرنژاد با اشاره به جایگاه جهانی و ملی ایران در این حوزه گفت: ایران از نظر تولید گیلاس رتبه سوم جهان را داراست و استان آذربایجان شرقی با تولید بیش از ۷ هزار تن در جایگاه پنجم کشوری قرار دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستانهای مراغه، شبستر، مرند، اهر، کلیبر و میانه از قطبهای اصلی تولید گیلاس در استان به شمار میروند افزود: با وجود خسارات اقلیمی عملکرد متوسط باغات گیلاس در استان بیش از ۶.۴ تن در هکتار بوده و عملکرد باغات شاخص نیز به بیش از ۸ تن در هکتار رسیده است.
جعفرنژاد به برنامههای در دست اجرای مدیریت باغبانی استان برای ارتقای بهرهوری اشاره کرد و گفت: ایجاد باغات مدرن و مکانیزه خارج از حوضه دریاچه ارومیه، استفاده از نهالهای سالم و گواهیشده، توسعه ارقام مقاوم و پربازده، اصلاح باغات موجود، ارتقای دانش فنی باغداران، بهبود شیوههای داشت از جمله هرس اصولی و مدیریت تغذیه و آفات و همچنین تقویت زنجیره سرد، بستهبندی و بازاریابی از جمله مهمترین محورهای ما طی امسال است.
وی با تاکید بر اهمیت توسعه صنایع فرآوری اظهار داشت: تشکیل و تقویت تشکلهای باغداران با همکاری واحد توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی استان نقش مهمی در فرآوری و ارزشافزایی محصولات باغی بهویژه گیلاس و آلبالو خواهد داشت.